Statybininkai Tauragės daržovių fabriką atidavė eksploatacijai 1959 metais. Tais metais ir buvo pagaminta pirmoji produkcija – 4 tonos džiovintų svogūnų už 10 tūkstančių rublių. Pirmuosius tuometinio fabriko darbus pradėjo 41 darbuotojas. Didžioji dalis iš paminėto būrelio savo gyvenimą su kombinatu surišo visam laikui.
1960 metais pradėjo veikti vaisių ir daržovių konservų cechas. Tada jis pagamino 1 685 000 sąlyginių indelių konservų.
1961 metais pradėjo veikti vyno gamybos cechas, kuriame buvo gaminamas vaisių- uogų vynas ir pilstomas vynuoginis vynas.1969 metais rekonstruojamas vyno gamybos cecho pilstymo ir kupužavimo skyriai, pastatyti nauji našūs įrengimai.
1966 metais kombinate pradėta gaminti nauja produkcija – koncentruotos sriubos, 1967 metais išfasuojamas vanilinis cukrus ir kepimo milteliai, o 1968 metais paleidžiama nauja koncentratų gamybos linija- pradedamas gaminti sausas kisielius.
1967 metais rekonstruojamas sulčių spaudimo skyrius. Jis perkeliamas į naujas patalpas, aprūpinamas pajėgiais sulčių spaudimo presais.
Išaugęs gaminamos produkcijos asortimentas įrodė, kad gamyba jau seniai peržengė daržovių džiovinimo fabriko ribas ir paskirtį. 1969 metais lapkričio 12 d. fabrikas tampa Vaisių ir daržovių perdirbimo kombinatu.
1971 m. atiduodamas eksploatuoti naujas bulvių kruopų gamybos cechas – antras toks cechas tuometinėje Tarybų Sąjungoje. Tais pačiais metais prie kombinato prijungiamss Telšių konservų fabrikas, kuris tampa kombinato filialu.
1972 metais kombinate pradėjo veikti pirmasis Pabaltyje mėsos džiovinimo cechas.
1972 metais taip pat pradėjo veikti moderni svogūnų džiovinimo linija. Vėliau buvo pastatytos naujos žaliavų saugyklos, leidusios saugyklų pajėgumą keturis kartus padidinti.
Beveik kiekvieni kombinato gyvavimo metai atnešė ką nors naujo, esminio. Didžioji dalis produkcijos keliavo į Sovietų Sąjungą. Nelengvai kombinatas augo ir tvirtėjo, bet lengvai jis subyrėjo neprisitaikęs prie laisvos rinkos sąlygų.
Nuotrauka.
KLRVA Tauragės filialas. F. 554.